Sport Színes Térség

Kincsesládát is kerestek a Napsugár Otthon sportnapján

A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány és a kisteleki Napsugár Otthon közös szervezésében csütörtökön tartott sportnapot a kisteleki intézmény udvarán és zöld területén a Napsugár Otthon intézményei és a vásárhelyi Szivárvány Otthon dolgozói részvételével.

Mucsiné Sisák Ágnes-Kistelek

A rendezvény célja, hogy a hétköznapi megterhelő munka mellett legyen lehetőségük kikapcsolódásra, ismerkedésre a különböző területen és helyszínen dolgozó munkatársaknak.

A sportnapot Kerepeczki Magdolna intézményvezető és Szalai Józsefné, az alapítvány elnöke nyitotta meg. Köszöntötték a résztvevőket, azaz Mórahalmi Idősek Otthona, az Ópusztaszeri Otthon, Ruzsai Otthona, a Szegedi Vakok Otthona ásotthalmi részlege, a Szivárvány Otthon dolgzóit akik 1010 fős csapattal és szurkoló táborral érkeztek. Köszöntötték Bereczki Hajnalt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének szociális referensét és Kis Ildikót, a Szivárvány Otthon Intézményvezetőjét.

A megnyitó után a jelenlévőket az intézmények gyógytornászai mozgatták meg ezzel is ráhangolódva a sportvetélkedőre. A zenés torna után minden csapat bemutathatta csapatindulóját, majd elkezdődött az erőnléti és ügyességi megmérettetés. A verseny első fordulójában retro sorversenyen mérkőztek meg a csapatok. Volt mocsáron való átkelés, zsákban futás, talicskázás, gólya viszi a fiát, de megmutathatták a csapatok a gyorsaságukat szivaccsal történő vízhordásban vagy labdagurításban is. Az utolsó feladatnál a hátrafelé vonatozásában, ahol hetven ember alkotta a szerelvényt, egy csapat sem esett ki a játékból. A zsűrinek: (Bereczki Hajnal, Kiss Ildikó, Szalai Józsefné és Kerepeczki Magdolna), igazán nehéz feladata adódott, mert minden csapat maximális igyekezettel küzdött a győzelemért.

navigate_before
navigate_next

A második fordulóban a csapatok elsősorban a logikai gondolkodásukat, kreativitásukat bizonyíthatták hét asztalnál. Az állomásokon többek közt válaszoltak kvíz kérdésekre, készítettek plakátot a rendezvényről, híres emberek fotóit rakták ki, vagy logikai fejtörőt oldottak meg közösen. Bár az időjárás közbeszólt és gyorsan kellett esőmentes helyre szaladnia mindenkinek – a verseny nem állt meg. Minden csapat becsülettel végigjárta az állomásokat és teljesítette az utolsó feladatát is miszerint meg kellett keresni az elrejtett kincsesládát, melyet a zsűrinek is bemutattak. Miközben a csapatok versenyeztek, az eső elöl a szurkolók az intézmény aulájába menekítették az asztalokat, padokat, hogy előkészüljenek az ebédhez. A közös ebéd elfogyasztása utáni eredményhirdetésen kiderült, hogy a Szivárvány Otthon csapata vitte el a vándorserleget, ezzel meg szerezve a következő sportnap rendezésének lehetőségét.

Kerepeczki Magdolna megköszönte a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak, hogy támogatta a rendezvényt, valamint minden résztvevőt arra ösztönzött, hogy szervezzen ehhez hasonló programokat, akár csak a szűk közösségnek, hiszen szükség van arra, hogy a hétköznapi rutinfeladatok mellett legyen erő és idő megújulni.