Térség

Névtelen szórólapok fűtik a palotai kampányt

A két legesélyesebb polgármesterjelöltet: Debreczeni Istvánt és Nyergesné Kovács Erzsébetet akarják valakik névtelen szórólapokkal lejáratni. Az érintettek, finoman fogalmazva, nem örülnek az eldurvult kampánynak. A címlapon a Debreczeni Istvánt támadó szórólap. (A szöveget kihúztuk a képből.)

Korom András – Csanádpalota

Egyesen Banános Istinek nevezi Debreczeni István független polgármesterjelöltet annak az impresszum nélküli szórólapnak a névtelen szerzője, melyet a közelmúltban terjesztettek Csanádpalotán, ahol június 11-én tartanak időközi polgármester választást. De nem maradt ki a szintén névtelen szórólapos ámokfutásból Nyergesné Kovács Erzsébet szintén független – de Lázár János által polgármesternek ajánlott – jelölt sem, akire már utcai lakossági fórumon is ráolvasták a szórólapban szereplő vádakat.

A palotaiak pedig csak kapkodják a fejüket, hiszen ilyen kampányt korábban még nem tapasztaltak.

– Nem tudok azonosulni az ilyen szórólapokkal. Amiket én adok ki, azokat magam lektorálom minden lapom alá van írva és én is viszem el a terjesztőnek, azaz személyesen intézek mindent, mögöttem nem áll senki. Az engem bíráló névtelen szórólapok olyan alacsony szintűek, hogy semmilyen módon nem akarok rájuk reagálni. Nem fogok visszalépni ezek hatására, ezekkel a dolgokkal nem fognak elrettenteni! – mondta Debreczeni István. Hozzátette: szennyes dolgoknak tartja a személyeskedő, ellene szóló szórólapokat. – Egyetlen szavuk sem igaz, viszont gyalázkodók és alpárik és aljasok – tette hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy mit gondol, ki állhat a szórólapok mögött, azt mondta, arról csak a választások után nyilatkozik. – Bizonyíthatóan tudom, hogy honnét származnak, de most nem foglalkozom bővebben ezzel a kérdéssel – tette hozzá sejtelmesen.

Megkérdeztük tőle, hogy mi a véleménye, hogy legnehezebb ellenfelét, Nyergesné Kovács Erzsébetet is névtelen szórólapokkal támadják. Erre azt mondta, hogy míg az ellene szóló szórólapok személyeskedők, addig a Nyergesnét támadók a jelölt a közzel kapcsolatos munkáiról szólnak. (Nyergesné jelenleg Magyarcsanád jegyzője, de volt már Palotán korábban polgármesterjelölt – a szerző.) – Nem tudom ezeket a szórólapokat sem kommentálni, mélyen elgondolkodtatóak. Sajnos, akik nem vállalják az arcukat ugyanolyanok, mint akik a Facebook virtuális világában kommentálnak. Ez a szólásszabadságnak egy olyan alpári, aljas, rágalmazó közege, amire ha az ember reagál, akkor lesüllyed ugyanarra a szintre. Én a szemtől szemben való beszélgetésnek vagyok a híve – tette hozzá.

– Fel vagyok háborodva a szórólapok miatt. Több lakossági fórumon is elmondtam, hogy nekem elegem van ebből az egészből, jó lenne, ha mindenki a saját kampányára koncentrálna és nem arra pazarolná az energiáját, hogy megpróbálja lejáratni a másikat – reagált a vele foglalkozó névtelen szórólapokkal kapcsolatos kérdésünkre Nyergesné Kovács Erzsébet. Hozzátette: elítéli azt is, hogy az ellenfelét is hasonló módon próbálják lejáratni. – Azt gondolom, hogy ennek nincs itt helye, ilyen mocskos kampány szerintem még soha nem volt. Nem tudom, hogy mi a fene történt most itt az emberekkel, hogy a ciklus kétharmadánál ilyen nagy port kavart ez az egész történet. Erre álmomban nem számítottam – utalt az elharapózódott kampányra. Hozzátette: Palotán nem egy jól működő polgármesteri hivatal működik, a város forráshiánnyal küszködik, ezért sem érti, miért kapadoznak ennyien a városvezető székéért.

– A másik három jelölttel nincs probléma, mert ők visszahúzódóak, még Mikulán Laci (szintén független jelölt – a szerk.) az, aki szórakozik velem. A szórólapjában azzal foglalkozik, mi van a magyarcsanádi jegyzői pályázattal, ahelyett, hogy azt fejtegetné, részletesen, hogy ő mit szeretne megvalósítani – mondta Nyergesné Kovács Erzsébet.