Hírek Makó

A jutalmak miatt nem jutott pénz Makó fejlesztésére

 Czirbus Gábor a Fidesz makói szervezete elnöke szerint a kifizetett prémiumokból játszóterek, orvosi rendelők is megújulhattak volna, ahelyett, hogy egy szűk kör vitte haza a makóiak pénzét.

Nagy Szabolcs – Makó

Közérdekű adatigénylésünk nyomán írtuk meg tegnap, hogy 17 év alatt mintegy 174 millió forint jutalmat osztott ki a makói városvezetés. A Fidesz helyi szervezetének elnöke cikkünkre és az annak nyomán felé érkező lakossági megkeresésekre reagálva azt mondta, értetlenül állnak az ekkora nagyságrendű összeg nyilvánosságra kerülése előtt. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy bár többször is lehetett hallani a bőkezű pénzosztásról, ilyen pontos és célzott összesítés a kizárólag a hivatali dolgozóknak kifizetett pénzről eddig nem volt az önkormányzatnál. Korábban viszont az is kiderült, hogy 2014 előtt a város egyik önkormányzati cégénél is bőkezűen jutalmaztak, ott 400 millió forint ment erre a célra.

– Folyamatosan azt halljuk az ellenzéki képviselőktől, hogy most bezzeg milyen nagy adóbevételei vannak a városnak, és korábban nem volt ilyen lehetőség. Kérem szépen, majdnem 600 millió forintot vittek haza. Könyörgöm, akkor mire nem volt pénz? Ezeket az összegeket a makóiaknak kellett kifizetniük, hogy egy szűk kör haza tudja vinni. Hát ezért nem jutott orvosi rendelő felújításra, ezért nem jutott járda felújításra megfelelő összeg, ezért nem újulhattak meg játszóterek a városban, mert ilyen magas összegeket kellett kifizetni prémiumként – mondta el Czirbus Gábor. A Fidesz makói szervezete elnöke hozzátette: nagyon kíváncsiak a makóiak véleményére is erről jutalmazási gyakorlatról.

Mint korábban megírtuk a mostani városvezetés eddig három év alatt mindössze 3 millió forint prémiumot adott, azt is több mint 30 ember részére.