Hírek Makó

Czirbus Gábor besokallt: feljelenti a szemetelőket

Czirbus Gábor felháborítónak tartja, hogy a tiltótábla ellenére rendszeresen zsákos zöldhulladék kerül ki a Szent István térre. Feljelentést tett, vizsgálatot kért és példát statuálva kemény pénzbüntetést a tetteseknek.

MH-Makó

– Nagyon sokan kerestek meg az Árpád utcán, Iskola utcán, Szent István téren élők közül azzal, hogy ismeretlenek rendszeresen a Szent István téren helyezik el hulladékukat – mondta a körzet települési képviselője, a város alpolgármestere.

Czirbus Gábor közölte: a illegális zöldhulladékot ugyan a Városgazdálkodási Kft. ugyan rendszeresen el is szállítja. Azt mondta, hogy a környéken vannak olyan házak amelyek lakói nem tudják betartani a társas együttélés szabályait.

– Nem lehet szó nélkül elmenni, hogy a város egyik legszebb, s legnagyobb történelmi múlttal rendelkező terét egyesek illegális szemétlerakónak használják -mondta. Hozzátette a városban több helyen is hasonló a helyzet, de emellett nem lehet szó nélkül elmenni, ezért ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a jegyzői irodában. Kérte, hogy a jegyzői hivatal vizsgálja ki, hogyan kerültek a térre a zöldhulladékok tartalmazó zsákok, s ha kideríthető, kik helyezik el a szemetet a város különböző pontján, azokat nagyon keményen bírságolják meg.

Czirbus Gábor szerint érthetetlen, hogy miért tesz ki valaki zöldhulladékot a Szent István térre, amikor azt a szemetes cég háztól elszállítja. Kérte a makóiakat, ha tudják, ki helyezik ki közterületre a zsákokat akkor azt jelentsék be a városháza jegyzői irodájában. Elmondta azt is, míg a bejelentésekre vár, addig is körbejárja a környék házait arról érdeklődve: tudja-e valaki, ki(k) a szemetelő(k). De megkéri a rendőrséget is, hogy nézze meg a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy kiderüljön honnan származnak a füvet, gallyakat tartalmazó zsákok.

[totalpoll id=”103411″]