Hírek

Makón zárult az áldozatvédelmi felkészítés

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett „Segítő kezek” elnevezésű infokommunikációs modellprogram keretében három helyszínen tartottak képzést május utolsó napjaiban.

Az idős emberek magányosságának enyhítését célzó program során az érintettekkel kapcsolatba kerülő közfoglalkoztatottak részére, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a területileg illetékes rendőrkapitányságokkal együttműködve nyújtott bűnmegelőzési – áldozatvédelmi tájékoztatást.

Az első képzést 2017. május 29-én, Mórahalmon tartották, ahol a résztvevők a gyakorlatban jól hasznosítható ismereteket szerezhettek, többek között a bűncselekmények bejelentésével, az egyes eljárások lefolytatásával, valamint vagyon- és áldozatvédelmi témákkal kapcsolatban. A jelenlévők az Országos Rendőr-főkapitányság által kidolgozott oktatási segédanyag mellett különböző, az idősek tájékoztatását segítő prevenciós kiadványokat, szóróanyagokat vehettek át.

Fotó: police.hu

A felkészítés május 30-án és 31-én a programba bevont két újabb településen, Szentesen illetve Makón zárult. Az ezen résztvevő csaknem 40 személy az idősekkel kapcsolatos áldozatvédelmi tevékenységben vesz részt a jövőben – közölte a rendőrség