Kék hírek Makó Térség

L. Gábort nem a makói és szegedi családok átverése miatt ítélték börtönre

Első fokon öt és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a vállalkozót, aki több tucat lakásépíttetőt vert át Makón és Szegeden. Az általuk fizetett hiteltörlesztést nem utalta tovább a banknak. L. Gábort a bíróság azonnal előzetes letartóztatásba helyezte.

A bíróság a tárgyaláson azonnal elrendelte az előzetes letartóztatását is L. Gábor szegedi vállalkozónak, aki a társasházak építésekor keretjelzálog-hitelt vett fel a banktól, majd, bár a lakástulajdonosok neki törlesztették a felvett hitelt ám a vállalkozó cége nem utalta azt tovább a pénzintézetnek. Mivel a cég tönkrement, a banknak nem tudott semmit lefoglalnia a vállalkozástól, ezért az egyszer lakásaikat már kifizetőktől követelte ingatlanjaik árát.

A vállalkozó ellen büntetőeljárás is indult csődbűncselekmény miatt, ebben a perben született tegnap az elsőfokú ítélet. Ha másodfok is helybenhagyja a döntést, börtönbe kell vonulnia a jóhiszemű lakásvásárlókat több százmillió forinttal megkárosító férfinak.

L. Gábort egy korábbi, szintén hasonló ügyben miatt indult perben két év felfüggesztett börtönre ítélték. Ha másodfokon is elítélik a mostani bűncselekmény miatt, akkor ezt is le kell majd ülnie. Az általa becsapott mintegy 40 család közül csak egy házaspárnak nem kell kétszer kifizetnie a lakását.

A több céget is alapító férfi 894 millió forint értékű vagyont mentett át bedőlő cégeiből más vállalkozásaiba, hogy ne kelljen a banktól felvett hitelt kifizetnie.  L. Gábor az elsőfokú ítélet kihirdetésekor azonnal előzetes letartóztatásba helyezték.