Makó Színes

Játszóteret avattak a Kölcsey utcában

Czirbus Gábor alpolgármester képviselői alapjából hozott létre egy játszóteret a Kölcsey utcában. A mai átadón azt ígérte, jövőre bővíteni fogja a játékkínálatot. Az új helyet a Zrínyi utcai óvodások avatták fel.

MH-Makó

Tavaly babafákat ültettek a Kölcsey és Szent Gellért utca kereszteződésében található parkban, idén pedig már játszótéri elemeket is kapott a füves placc Czirbus Gábor alpolgármesternek köszönhetően. Mint az alpolgármester/városatya elmondta, egyik választási ígérete volt, hogy a jelenlegi játszótereket felújítja és újakat is létrehoz a városban. Az elmúlt években a Szent István téri és a Hunyadi-Tömörkény utcai játszótér is megújult.

Most pedig egy kertvárosi játszóteret adtak át a Kölcsey és Szent Gellért utca kereszteződésénél. Czirbus Gábor fontosnak tartotta, hogy az itt élő gyerekek, családok és a közelben lévő Zrínyi utcai óvodások is tudjanak hol játszani.

– A játszótér létrehozása 400 ezer forintba került és ebben az esztendőben a képviselői alapomat szinte csak erre fordítottam. Mivel az idei keretem elfogyott, ezért kell megvárni a következő évet, hogy ismét legyen alapom, amelyből bővíthetem ezt a játszóteret – fogalmazott Czirbus Gábor.

Bandzsalné Rontó Anna, a Zrínyi utcai óvoda óvodapedagógusa elmondta, örömmel fogadták az új játszóteret, ugyanis a közelben vannak, illetve azért is boldogság számukra, mivel a jó levegőn tudnak játszani majd a kisebbek és a nagyobbak is.

– Élni fogunk a lehetőséggel és többet fogunk ide kijárni – tette hozzá az óvodapedagógus.