Makó Színes

Babafákat adtak át Makón

Kovács Sándor és Kádár József települési képviselő körzetében közel 100 gyermek kapott babafát ma délután. Most a 2015-ben és a 2016-ban születettek kaptak csemetét.

Gajáta Fanni – Makó

A millennium évében kezdtek el fákat ültetni a makói újszülöttek és szüleik számára. A babafa program célja az, hogy minél hamarabb megkedveltessék a természetet a gyerekekkel. Makón már több száz fát ültettek el az újszülötteknek.

Ma Kovács Sándor és Kádár József települési képviselő körzetében közel 100 fát adtak át a szülőknek. Kovács Sándortól, az 1. számú választókörzet képviselőjétől megtudtuk, a Petőfi parkban a 2015-ben és 2016-ban született gyerekek kaptak fát.

Bakacsiné Erdei Krisztina a két éves Erik Lászlóval érkezett a Petőfi parkba. Az anyuka elmondta, ez már a második babafájuk, az elsőt 8 évvel ezelőtt vehették át – Milán Vertán-telepen kapott fát. A két fiúnak nem idegen a kertészkedés.

A nagy fiammal is kimentünk gondozni a fát, azonban elég hamar kiszáradt a nagy melegben. Kertes házban lakunk és segítenek a fiúk is. Most csináltunk egy kis kertet, ahová borsót, répát és epret ültettek a legények. Ők is fogják gondozni – tette hozzá Krisztina.

A babafa átadón Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntette a családokat. Kiemelte, a városvezetésnek fontosak a családok és a gyerekek is, ezért is támogatják őket számos módon az összes korosztályt. A Makói Óvoda Kálvin téri tagintézmény nagycsoportosai rövid műsorral készültek.

A lányok rózsaszín, a fiúk zöld locsolót kaptak a várostól, illetve a térképet arról, hogy merre található a fa.

One Response

  1. Szeretném kérdezni h a 2015-szeptemberi születésü gyerekek nem kapnak ..!mert akik jóval utánunk születek azok is meg kaptak

Comments are closed.