Hírek Makó Színes

Július 10–ig lehet jelentkezni a Művészetek Katedrájára

Már mghirdette az Angyalsóhaj Alapítvány a nyári összművészeti szabadegyetemét. A hallgatók 3-5-7-és 10 napos kurzusokon vehetnek részt, s Makóról elszármazott művészektől is tanulhatnak. A szabadegyetemre mindenféle korosztályból várnak tehetségeket.

Gajáta Fanni – Makó

A tavaly megalakult Angyalsóhaj Alapítvány célkitűzései között szerepelt egy összművészeti szabadegyetem létrehozása. Ezt 2011-ben a Farkas család találta ki, s 6 évvel később meg is valós civil szervezet, egyesületek és vállalkozók segítségével. Ezen a nyáron fúvós, vonós és zongora hangszeres zene, illetve balett, néptánc, képzőművészet, színészet és klasszikus ének kurzusokon vehetnek részt a fiatal tehetségek.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és a szabadegyetem fővédnöke kiemelte, a februári testületi ülésen a képviselők azt a pályázatot elfogadták, amely a Művészetek Katedrája infrastrukturális hátterét biztosítja. A több százmillió forintos pályázati pénzből a Korona felső szintjét alakítanák át. A Korona mellett a művészeti iskolák is helyszínt fognak adni a művészeti egyetemnek.

A Művészetek Katedrája kurzusainak szervezője és művészeti vezetője Bátori Éva érdemes művész, makói származású operaénekes. A művésznő videó üzenetben üzent: elmondta, örömmel fogadja, hogy neves mesterekről tanulhatnak majd a diákok.

Az augusztusban induló szabadegyetemen több közt részt vesz Imre Mariann Munkácsy-képzőművész, Szalma Tamás Jászai Mari-díjas színművész, Radicsné Hős Dorina táncművész és Varga József Nívó-díjas táncpedagógus. Egy-egy mester 3-5-7-és 10 napos kurzusokat ad.

A Katedra Pluszra is neves vendégek fogadták el a meghívást. Hogy kik ők, hallgassák meg Varga Mártától, az Angyalsóhaj Alapítvány kommunikációjáért felelős kuratóriumi tagjától.

Az Nyári Összművészeti Szabadegyetemre július 10-ig lehet jelentkezni. A kurzusok költségtérítésesek,  azonban az Angyalsóhaj Alapítvány célkitűzése, hogy minden kurzusban legyen egy olyan résztvevő, akinek részvételi díját az alapítvány állja.