Hírek Ország-világ Sport Színes

Javában zajlik a Kihívás Napja Makón

Éjszakai villám labdarúgó bajnoksággal kezdődött a Kihívás napja Makón. Az egész napos sportnap különböző kupákkal, vízi-kézilabdával, kerékpártúrával és meridián tornával is várja a mozogni vágyókat.

Gajáta Fanni – Makó

Hét csapat vágott neki az Kihívás napi villám labdarúgó tornának szerda éjfélkor, ezzel egy időben pedig cross training villámtorna is zajlott az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A város már huszonhetedik alkalommal csatlakozott a Kihívás Napjához, amelynek lényege, hogy legalább 15 perc aktivitás történjen meg május utolsó szerdáján. Az elmúlt években Makó már háromszor kapta meg az ország Legsportosabb kistelepülése címet. Márton Imre, a sportcsarnok igazgatója elmondta, idén is szeretnék, ha Makóra kerülhetne ez a díj.

navigate_before
navigate_next

Reggel makói általános és középiskolák érkeztek a Makovecz térre, ugyanis futásra érkeztek. Közel 100 gyerek vágott neki a távnak. Végül Varga Roland, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulója ért be pár perc alatt a célba.

– Szabadidőben heti három-négy órát kézilabdázok, és a barátokkal focizok. Elég sokat futok, inkább a hét elején szoktam, ugyanis akkor van erőnléti edzésünk – árulta el a 18 éves diák, aki hosszú távon szeret futni. Idáig a leghosszabb táv, amit teljesített 5 kilométer volt. – Már a második alkalommal veszek részt a Kihívás napján, és szerintem azért jó, mert mozgásban tartja azokat is, akik esetleg a gép előtt ülnek.

navigate_before
navigate_next

A reggeli futáson Czirbus Gábor alpolgármester is részt vett. Nem titok, hogy a városatya egykor kapus volt a Makó FC-nél, de a sport a mai napig fontos szerepet játszik az életében. Mint elmondta, ha szabadideje engedi, akár 50 percet is fut a töltésen, vagy ahol egyedül tud lenni, de szívesen kerékpározik és kajak- kenuzik is. Főleg a családi sportokat részesíti előnyben, ahol mindenki együtt tud lenni.

Idén 105 éves Makó szervezett sportja, így a mai nap is szervesen kapcsolódik ehhez a programsorozathoz. A nap folyamán különböző bemutatókkal várják a szervezők az érdeklődőket. Bemutatkozik egy új sport is, amely a vízi-kézilabda. A programot itt elolvashatják.