Hírek Sport

Folytatódott a Kihívás napja Makón

Délután is aktívan mozogtak a makóiak: az Egészségfejlesztési Iroda kerékpártúráin sokan vettek részt, illetve a meridián torna is többeket megmozgatott. 21 órakor zárul a Kihívás napja.

Gajáta Fanni – Makó

A négy makói középiskola, illetve a kiszombori és maroslelei általános iskola vett részt az első vízi-kézilabda villámtornán, amelyet a Kihívás napján hirdettek meg. A csapatok ügyesek voltak, több gól is született.

A délután folyamán a diákolimpia eredményeit kihirdették és a sportszervezetek nyílt napot tartottak. Fél 5-kor indult kerékpártúra Apátfalvára és a Maros-partra. Ezt a programot az Egészségfejlesztési Iroda hirdette meg és közel 20-an vágtak neki az útnak.

– Azért csatlakoztam ehhez a mai bicajozáshoz, mivel ezt a Maros-menti utat már ki szerettem volna próbálni – árulta el az indulás előtt Bója Zoltán. A hobbikerékpáros már a Balatont és a Tisza-tavat is körbetekerte. Jelenleg egy Schwinn Csepellel közlekedik. – Társaságban és egyedül is jó menni. Most a társaság miatt jöttem, de egyedül olyan, mint egy zarándokút.

A makói 3-1-2 meridián torna az elmúlt években mindig részt vett a Kihívás napján. Ma kétszer is megtornáztatták a mozogni vágyókat. Tilimpás Mária, a makói meridián csoport egyik alapítója elmondta, 3 éve jöttek létre egészségmegőrzés érdekében.