Vádemelést javasol a rendőrség egy férfival szemben, aki egy áruházból műszaki cikkeket lopott. A férfi az eltulajdonításhoz használt csípőfogóért sem fizetett.

A 24 éves terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy május 2-án a bevásárlóközpontban eltávolította az áruvédelmi eszközt egy navigációs készülékről, amit ellopott, majd eladott. A feltételezett elkövető május 5-én 10 óra körül visszatért az üzletbe, ahol a bolt polcairól levett egy játékkonzolt, egy mobiltelefont és egy csípőfogót. A magához vett termékekkel bement egy próbafülkébe, ahol a fogóval a játékkonzolról eltávolította a biztonsági etikettet, majd azt a táskájába rejtette a szerszámmal együtt. A mobiltelefonról már nem tudta eltávolítani az áruvédelmi eszközt, így azt csak megrongálta és visszatette a helyére.

Az áruház biztonsági személyzete észlelte a cselekményt, és értesítették a rendőrséget. A férfit a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Ellene üzletszerűen, dologi erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest