A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két helybeli férfival szemben, akik az egyik áruházból két televíziót tulajdonítottak el, és egyikük egy zálogházból is lopott. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a két férfi tavaly november végén a kora délelőtti órákban az egyik helyi áruház műszaki osztályán nézelődött hosszabb ideig, majd magukhoz vettek egy-egy 48 cm átmérőjű, egyenként 33 ezer forint értékű, bontatlan csomagolásban levő televíziókészüléket. Ezután a vádlottak a műszaki osztályról a pénztársort kikerülve, fizetés nélkül a kijárathoz mentek, és a készülékeket kivitték az áruházból, majd elszaladtak. A vádlottak a televíziókat ismeretlen személyeknek eladták.

Az egyik vádlott továbbá idén január 10-én a déli órákban betért a helyi zálogházba az élettársával, és amíg az eladó az élettársnak gyűrűket kínált, a vádlott a pult melletti üveges vitrinből kivett egy 14 karátos, 63 gramm súlyú, 45 cm hosszú és közel 600 ezer forint értékű arany nyakláncot, amivel az üzletből kisétált. A vádlott ezt követően ismeretleneknek az ékszert eladta.

A járási ügyészség a két férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. A egyik vádlott a bűncselekményt visszaesőként követte el, és velük szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több büntetőeljárást is folytatnak.

A vádlottak bűnösségéről a Makói Járásbíróság dönt majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest