Hírek Makó

Közgyűlést tartottak a polgárőrök

Közgyűlést tartott a Makói Polgárőr Egyesület. A tavalyi és az idei év összegzése mellett több tag kitüntetést is kapott az önkormányzattól és a Makói Rendőrkapitányságtól.

Gajáta Fanni – Makó

Dobó István, a Makói Polgárőr Egyesület elnöke szerint sokat fejlődtek az elmúlt évek alatt: egyre több együttműködésnek és felkérésnek kell eleget tenniük – magán és városi rendezvényeken egyaránt – és az önkormányzattól 500 ezer forintos támogatást kaptak, amelyből új felszereléseket szeretnének vásárolni. S persze várják az új tagok jelentkezését is.

– Makón 19 fővel működünk és Makó-Rákoson 4-5 fő van, akik aktívan részt vesznek a munkánkban – tudtuk meg az elnöktől. Az egyesületben nők és férfiak is egyaránt vannak. – 14 éves kortól várjuk a jelentkezéseket, hiszen ifjú polgárőr mozgalomban részt tudnak már venni.

A makói polgárőrök jó kapcsolatot ápolnak a makói rendőrséggel és tűzoltósággal, illetve a kiszombori határrendészeti kirendeltséggel is. A rendvédelmi szervek megköszönték a polgárőrök munkáját. Palicz András, a makói rendőrkapitányság vezetője kiemelte: a polgárőrök a rendőrség jobb keze, illetve 7 év alatt jóval csökkent a regisztrált bűncselekmények száma is. Balogh Róbert tűzoltó parancsnok felajánlotta, hogy szívesen segítenek a fejlődésben a polgárőröknek.

Kitüntetésekben sem volt hiány. A rendőrségtől Papp Sándorné, Kollár Gézáné, Almádi Róbert, Horváth Róbert, Kurai Miklós, Kiss Imre és Kovács László alezredes, az önkormányzattól Kollár Gézáné, Almádi Róbert, Kiss Imre, Kovács László és Kurai Miklós kapott oklevelet.

Fodor Sándor lassan két évtizede tagja a makói polgárőrségnek, de ez nem véletlen, ugyanis alapító tagja. Azért csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, mivel úgy érezte vannak olyan dolgok, amiket a polgárőrök is meg tudnak oldani. Munkáját a Belügyminisztérium is értékelte.

– Ha jó, ha nem jó, elmondom: az elmúlt 20 évben többször is megmentettem olyanok életét, akik öngyilkosok akartak lenni. Ha egy emberéletet meg tudunk menteni, az azért megmarad – tudtuk meg a kitüntetettől.

A közgyűlést közös vacsora zárta.