Hírek Makó Színes

Ismét elsők lettek Ramszesz makói követői

A József Attila Gimnázium ismét jelentkezett az Ozirisz földjén elnevezésű versenyre, amelyet a Szépművészeti Múzeum hirdetett meg. A makói általános iskolások az országos versenyen ismét az első helyet hozták el.

Gajáta Fanni – Makó

Mindhárom fordulóban maximálisan teljesítettek Ramszesz követői, avagy a József Attila Gimnázium tanulói. A komplex tudást igénylő Ozirisz földjén elnevezésű képzőművészeti és művészettörténeti versenynek a Magyar Nemzeti Galéria adott otthont.

A diákoknak 12 állomást kellett megtalálniuk egy térkép segítségével, majd különböző feladatokat kellett megoldaniuk – többek között rövid logikai és rajzos feladványokat. Például kanopusz-edényt, botíráshoz eszközt és az egyiptomi sportokról társasjátékot is kellett készíteniük a verseny során.

– A versenyhez megadták a fő témákat, amelyeket megosztottunk. Egy témát legalább két ember hozta össze – árulta el Molnár Franciska, a győztes csapat egyik tagja. A csapatmunka mindenben megmutatkozott: közösen készítették el az egyen pólójukat is, amelyen egy ókori sport látható. – Kézzel és géppel varrtuk fel rá. Együtt találtuk ki, hogy a versenyfutást varrjuk fel.

Franciska már tavaly is részt vett az Ozirisz földjén, így van összehasonlítása alapja. Elmondta, idén interaktívabb volt és ezért jobban is tetszett neki.

A döntőben 30 csapat részt vett és a makóiak hozhatták el az első helyet. Könyveket, CD-ket és egy bécsi utat is nyertek. A JAG-osokat Kocsisné Maráczi Margit készítette fel.

A csapat tagjai Molnár Franciska, Farkas Otília, Králik Edina, Török Jázmin Viktória, Jó Melinda, Igaz Jázmin, Nagy Anna és Kopasz Melinda volt.