Makó Színes

Hűsítő permetet is szórtak a Szikszai ovi gyermeknapján

Először tartottak bemutatót rendőrök és tűzoltók a református óvodában. A játékos, zenés foglalkozások mellett így a szabályok betartását is megtanulhatták a gyerekek. Délután közös gyerek-szülő programmal is készülnek.

Nagy Szabolcs – Makó

Egész nap önfeledten játszhatnak a gyerekek ma a Szikszai György Református Óvodában. Gyereknap alkalmából a megszokott zenés programok mellett most először a rendőrség és a tűzoltóság is eljött az oviba. A gyerekek az egyenruhásokat nagy szeretettel fogadták, hiszen nem minden nap látnak például tűzoltó autót ilyen közelről.

Bertus-Barcza Csabánétól megtudtuk, a Katasztrófavédelem munkatársai zászlókat, és foglalkoztató játékokat is hoztak, de korábban szórakoztató feladatok során a rendőrség munkájával is megismerkedhettek a gyerekek. Így ez a nap a játék mellett a nevelésről is szól.

– A csoportok életében van egy szokásrendszer, ami alapján szerveződik az óvodai élet. Ám ez nem csak erre korlátozódik, hanem az együttélés szabályait, és a társadalmi elvárásokat is megtanulják a gyerekek. Számtalan olyan oktatómese van, amin keresztül közel tudjuk vinni az olyan szabályokat is, amelyet nehezebb megérteniük. Természetesen ez játékos formában, verssel, énekkel történik, illetve bábok használatával, és főként a gyerekek kreativitásának kihasználásával – mondta az óvodavezető.

Az ebéd utáni programok között a szülőkkel közös mozgató feladatok, arcfestés, buborékfújás, is várja majd a gyerekeket.