Galéria Színes Térség

Gulyáslevest és palacsintát is kaptak a magyarcsanádi gyerekek

A vasárnap a gyerekeké volt Magyarcsanádon: a Magyarcsanádért Egyesület gyereknapot szervezett a településen, ahol 346, 18 év alatti él. A fiatalok gulyáslevest és palacsintát kaptak ebédre.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

A magyarcsanádi amatőr színjátszó kör és egy bűvész előadását, illetve kutyás bemutatót is megtekinthettek a helyi gyerekek május utolsó vasárnapján, gyereknapon. Erre az alkalomra gulyáslevest és palacsintát kaptak.

– Délután fabatka játszóházunk volt, ahol az ügyesek fabatkákat gyűjthettek, amelyeket majd beválthatják a boltban különböző játékokra, édességekre, írószerekre. A nap végét egy rajzfilm vetítése zárta a művelődési házban – tudtuk meg Tóth-Pál Lászlónétól, a Magyarcsanádért Egyesület elnökétől.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A palacsintát a helyi nyugdíjas klub sütötte, míg a levest a helyi református gyülekezet főzte. Pénzes Ferencné, a nyugdíjas klub vezetője elmondta, legalább 300 palacsintát sütöttek.

– 9 kiló lisztből, 8 liter tejből és 20 tojásból készítettük a masszát. 4 üveg lekvárt és rengeteg kakaót  használtunk fel – árulta el a vezető. – Nyolcan sütöttük ki a palacsintát.