Hírek

Átadták Makó mozgáskorlátozott játszóterét

Közadakozásból épült fel a város legújabb játszótere a Petőfi Parkban. Lakossági kérés adta az ötletet, magánszemélyektől és vállalkozásoktól gyűlt össze rá közel öt millió forint.

Nagy Szabolcs – Makó

Számos gyerek játszott önfeledten a Petőfi Parkban a városi gyermeknapon, az idei azonban kicsit más volt, mint a többi. Elkészült ugyanis az a játszótér, amelyre régóta vártak azok a szülők, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek. Megépítését rengeteg helyi vállalkozás, és a térség országgyűlési képviselője is támogatta, összesen 4,5 millió forint gyűlt össze rá. Lázár János a szülők, és a támogatók segítségét is megköszönte, illetve kiemelte, a legfontosabb feladat, hogy mindenkinek ugyanolyan életfeltételeket biztosítsunk.

– Minden olyan családot, minden olyan szülőt, és minden olyan gyermeket, akik nehézséggel élik a napjaikat, akár szociális nehézséggel, akár mozgásukban vannak korlátozva, vagy bármilyen betegséggel küzdenek, ugyanolyan szeretet, figyelem, ugyanolyan felelősség, törődés illet meg, mint minden más gyermeket, mint minden más szülőt. Nem szabad különbséget tennünk, sőt a különbséget észre sem szabad vennünk. Úgy kell éljünk, hogy mindegyiküknek egyforma, a hozzánk hasonló, számunkra fontos és szükséges életfeltételeket  ugyanúgy biztosítjuk – mondta el a miniszter.

Nézze meg videón Lázár János köszöntőjét:

A játszótér megépítése lakossági kezdeményezésből alakult ki, amely mögé aztán széles társadalmi összefogás állt.

– Tavaly megkeresett egy hölgy, elmondta, hogy a testvére mozgáskorlátozott, és amikor kihozza a játszótérre, akkor szomorúan nézi a többi gyereket, mert ő nem tudja az ott lévő játékokat használni. Az intézményeinket mindig igyekszünk akadálymentessé tenni, viszont a gyerekekre is gondolnunk kell, ez a legfontosabb üzenete ennek a játszótérnek – tudtuk meg Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselőtől.

A kivitelezési munkálatokat az önkormányzat végezte el. A játszótéren többek között hinta, homokozó, és logikai játék is helyet kapott.

navigate_before
navigate_next