Galéria Makó Színes

108 darab bébikötvényt adtak át Makón

2016 januárjától decemberéig összesen 205 gyermek született Makón. Gyereknap alkalmából 62 fiú és 46 lány szülei vehettek egy 100 ezer forint értékű bébikötvényt a sportcsarnokban.

Gajáta Fanni – Makó

Babákkal és babakocsikkal telt meg az Erdei János Városi Sportcsarnok 9 órakor. Nem véletlen érkezett sok szülő és nagyszülő a sportcsarnokba, ugyanis Farkas Éva Erzsébet polgármester és a képviselők bébikötvényeket adtak át a családoknak.

Az új városvezetés egyik legelső döntései között szerepelt, hogy a bébikötvények összegét 100 ezer forintra emelték. Ez az összeg sok családnak nagy segítséget jelent: többen ebből vásárolják meg szükséges ruhákat, eszközöket a babáknak, de vannak olyanok is, akik félrerakják későbbi időre.

– Örülünk ennek a pénzösszegnek, jól fog jönni. Nagyobbik fiamnál, Noelnél még nem kaptunk. Még nincs tervünk, hogy mi lesz a pénzzel, de úgyis valamire el fog menni – árulta el Nagy Csilla, aki Varga Tamás Imrével érkezett. A pici 2017. május 5-én született Makón. – Ő a második gyermek a családban, Noel 2014-ben született. Próbálkozik a baba gondozásában, mondjuk, hogy mit csináljon. Még kicsik erőszakosabb, de majd belejön.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A bébikötvény átadáson közreműködött a Haramia együttes. Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében kiemelte, a városvezetésnek fontosak a családok, ezért is támogatják őket. Idén is ingyenesen kérhető bárányhimlőoltás az óvodás korú gyerekek számára, emellett beiskolázási támogatást kapnak a makói általános iskolát megkezdő makói kicsik, de a Bursa Hungaricára és a Makó Számít Rád! ösztöndíj programra is jelentkezhetnek a makói közép- és felsőoktatásban tanulók. A fiatal családok pályázhatnak ingyenes, önkormányzati telkekre, s majd a Fecskelakás programmal is támogatni fogja az önkormányzat őket.