Galéria Hírek Makó Színes

Főzőversennyel és fellépésekkel folytatódott a Grillfesztivál

Lovas és fúvószenekari felvonulással kezdődött meg a második napja a 15. Kemencés és Hagymás Grillfesztiválnak. Fellépett a pécskai Búzavirág együttes, illetve Postás Józsi és a Tihanyi Vándorszínpad is. Délután Radics Gigi és László Attila szórakoztatta a közönséget.

Gajáta Fanni – Makó

Az apátfalvi  Borbély András Band és Tini Mazsorett Csoport, a Makói Általános Iskola Fúvószenekara és Makói Magán Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakképző Iskola Fúvószenekara nyitotta meg a második napját Kemencés és Hagymás Grillfesztiválnak. A zenészeket a pécskai Búzavirág együttes követte.

Ezzel egy időben a megszokott főzőverseny is kezdetét vette. Közel 30 csapat, különböző fajtájú húsokból készített valamilyen grillezett ételt. A kemencéket a Váll-Ker Kft. biztosította. A tavalyi győztes csapat, a Weld Boys idén is egy egész állatot készített el.

– Tavaly bárányt készítettünk töltött káposztával, most pedig egy kis malacot. Semmi különleges nincs benne, csak a megszokott fűszerek: só, bors, majoranna, köménymag és fokhagyma. Kívülről pedig zsírral kenegetem, ugyanis a sótól nyúlós lesz a bőre – árulta el Csávás Csaba, a csapat kuktája.

Köszöntőt mondott Tóth István igazgató is. Őt nemcsak a pécskai csapat ajándékozta meg, hanem Loós Dominik kick-boxos is. A fiatal sportoló köszönetet mondott azért, hogy a cég támogatja őt és ezáltal rengeteg versenyen részt tud venni.

– Ebben az évben pont annyi érmet tudtam szerezni, mint a Váll-Ker életkora: 25 darabot – tette hozzá Dominik.

navigate_before
navigate_next

A délelőtt folyamán Postás Józsi, a Tihanyi Vándorszínpad és a Váll-Ker zenekar is fellépett. Délután a nagyszínpadon folytatódott a műsor: először Radics Gigi kápráztatta el a közönséget csodálatos hangjával, majd László Attila vette át a stafétabotot.

navigate_before
navigate_next

Este a Magna Cum Laude és tűzijáték zárja a programot.