Hírek Makó

Harmincan jártak a polgármesteri fogadóórán

Tízen lakhatási ügyükkel érkeztek Farkas Éva Erzsébet városházi fogadóórájára, velük külön foglalkoztak.

MH-Makó

A panaszok és észrevételek és kérés közt volt olyan, aki mozgáskorlátozott gyermek utaztatásának támogatása miatt fordult a városvezetőhöz. A családnak a Hagymatikumban tudnak vízalatti kezeléseket biztosítani, s mert a városban nem működik olyan intézmény, ahol mozgáskorlátozott, halmozottan beteg 18 évnél idősebb fiatalokat oktatnának, ezért a polgármester azt ígérte, hogy felveszi a kapcsolatot ez ügyben a DAKK Zrt. vezérigazgatójával, hiszen a fiatalt más településre kell utaztatni.

Farkas Éva Erzsébethez gyógyszertári bérleti díj mérséklésének kapcsolatos kérés is érkezett. A Kígyó patika szakgyógyszerére, dr. Kómár Mária azt kérte, hogy a város tárgyalja újra a hamarosan lejáró bérleti szerződését. Bár korábban is engedtek abból, most szeretné ezt ismét megkapni. A gyógyszerész azt szeretné, ha a városközpontban lévő gyógyszertárak négyzetméterenként azonos bérleti díjat fizessenek az önkormányzatnak, mivel az övék jóval magasabb, mint másoké.

A polgármesterhez érkezett észrevétel olyan polgártól is, aki a lakásában szeretné elhárítani a szén-monoxid veszélyt, Farkas Éva Erzsébet ez ügyben először a tűzoltósághoz fordul, s annak vizsgálati eredménye után ígért további intézkedést.