Hírek Térség

Élhetőbbé tenné Csanádpalotát Nyergesné Kovács Erzsébet

A polgármester jelölt sportpálya melletti fórumán mintegy félszázan vettek részt. Programjának ismertetése mellett azt kérte az emberektől, ne higgyenek a lejáratását célzó kampánynak, amely névtelen szórólapokon és pletykákkal terjed a településen.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Nagyobb teret szeretne adni a nyilvánosságnak Csanádpalotán, emelte ki programjának ismertetése során a térség országgyűlési képviselője által is támogatott Nyergesné Kovács Erzsébet. A polgármesterjelölt ez alatt többek között azt értette, hogy amennyiben bizalmat szavaznak neki a palotaiak, évente több lakossági fórum során is elmondhatják majd el ötleteiket, javaslataikat. Nyergesné szerint emellett számtalan feladat áll majd a városvezetés előtt a választások után. Ezek közül a munkahely teremtést, a fiatalok helyben tartását, illetve a szociális szolgáltatások javítását is célul tűzte ki maga elé.

A fórumon elhangzott, hogy orvosi ügyeletre lenne szükség, amivel Nyergesné is egyetértett, emellett azt is hangsúlyozta, hogy ennek a kérdésnek a megoldását már a 2010-es választási programjában is célul tűzte ki, de azóta sem sikerült ezt a lakosság számára megnyugtatóan rendezni.

A csanádpalotaiak közül többen szóvá tették azt is, hogy sértő, névtelen szórólapokat dobtak a postaládákba, amelyekkel ellene szeretnék hangolni a helybélieket. Nyergesné Kovács Erzsébet erről elmondta, nagyon rosszul esnek neki ezek a támadások, és azt kérte mindenkitől ne higgyenek ezeknek a híreszteléseknek.

– Eljutott hozzám is olyan információ, hogy vannak az önkormányzati intézmények dolgozói és a közfoglalkoztatottak között olyanok, akik tartanak tőlem, mert ha megnyerem a választásokat, akkor mindenki el lesz küldve, lecserélem a dolgozókat. Én azt gondolom, hogy aki ismer, az ilyet nem állít. Rémisztgetésnek biztosan nagyon jó, de valóságalapja nincs – mondta el a fórum résztvevőinek a polgármesterjelölt.

Nyergesné azt is hozzátette, korábbi fórumain is felmerült, hogy Csanádpalota jelenleg nem összetartó közösségként működik, ezen mindenképpen szeretne változtatni, hogy közösen tegyék élhetőbbé a várost.