Kék hírek Térség

200 ezret ér a dohánybolti rabló

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Egy tavalyi dohánybolti rablás tettesét keresik. A kép illusztráció.

MH-Kék hírek

A hatóság rendelkezése álló adatok szerint az ismeretlen tettes 2016. július 18-án 5 óra körül Szegeden, a Retek utcában található dohányboltban megtámadta az eladót, akit a földre lökött. Az elkövető ezután a kasszában lévő páncélkazettával és készpénzzel távozott a helyszínről.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 30 év körüli, körülbelül 185 centiméter magas, átlagos testalkatú és sötét szemű volt. A rabló világosszürke, hosszú ujjú, cipzáras, kapucnis pamutkardigánt, valamint sötétszürke, hosszú, pamut melegítőnadrágot viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-62-562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A pénz annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja – közölte a rendőrség.