Hírek Térség

Orbán Viktor Vásárhelyen kötött megállapodást

A miniszterelnök a Modern Városok Program keretében írt alá megállapodást Almási István polgármesterrel a mai vásárhelyi látogatásán.

MH-Vásárhely

Orbán Viktor és Lázár János a dr. Rapcsák András úti sétálóutca múzeumtól a Kossuth térig terjedő szakaszának megtekintése után érkezett a vásárhelyi városházára ma délelőtt, ahol a Modern Városok Program utolsó helyszíneként aláírta Almási István polgármesterrel, a kormány és a város közötti támogatási szerződést.

Ezt a szelfit Szokolay Jennyfer készítette

A kormányfő a polgármesterrel tartott sajtótájékoztatón a megállapodás részleteit ismertetve kiemelte: 100 hektárnyi terület állam általi megvásárlásával támogatják a helyi ipari park fejlesztését, bővítését, a feldolgozóipari vállalkozások városba települését, egy állami naperőműpark épül a város határában, 4  milliárd forintból egy új könyvtár és tudásközpont építését, összesen 3,9 milliárd forintot biztosítanak a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola épületének felújítására, de fejlesztik a szakképzési intézményeket, a Zrínyi Miklós laktanyát és 117 kilométernyi, új külterületi kerékpárutat építenek. Új honvéd középiskolát építenek és a vásárhelyi kórházat honvédkórházzá fejlesztik. Valamint a lakókkal egyeztetve visszabontják az egyik tízemeletest.

navigate_before
navigate_next

Orbán Viktor elmondta, a nagyvárosokkal való összesen 3400 milliárd forintnyi megállapodásokat most befejezték, s ezt követően a kisvárosok, illetve a falvak fejlesztése érdekében indul hasonló program.

Almási István közölte: előremutató és hasznos tárgyalást folytattak a miniszterelnökkel, és olyan megállapodást írtak alá, amely a további fejlődés ígéretét hordozza magában. A hódmezővásárhelyiek nyertesei a szerződésnek, amely új távlatokat nyit a város életében – mondta.

A miniszterelnök ezt követően a városháza bejáratánál buzdította a nagy számban megjelent vásárhelyieket és makóiakat. Hogy mi mondott, itt nézheti meg: