Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezetének elnöke települési képviselőként kéri a város polgármesterét, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést az ivóvízminőség-javító program ügyében.

Gajáta Fanni – Makó

Az elmúlt napokban, hetekben több információt is hallhatott, olvashatott a lakosság az ivóvízminőség-javító programról. Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezete elnöke települési képviselőként kéri Farkas Éva Erzsébet polgármestert, hogy az ügy fontossága érdekében rendeljen el rendkívüli testületi ülést, ahol nemcsak a makói képviselők vesznek részt, hanem kistérségi polgármesterek is.

– Ez 17 település közös érdeke és közös ügye. Úgy gondolom, hogy valamennyi településnek szüksége van arra, hogy végre tiszta vizet öntsön a pohárba és tudjuk meg, hogy hol tart az ivóvízminőség-javító program elszámolása, milyen kötelezettségei lehetnek a településeknek, s itt most Makóra gondolok – fogalmazott Czirbus Gábor. – Felütötte a fejét, hogy visszafizetési kötelezettsége lehet a településeknek. Azt gondolom, Makó esetében ez akár 1 milliárd forintra is rúghat.

A Fidesz helyi elnöke szerint az elhibázott program kivitelezése és tervezése miatt ne a makói adófizetők pénzét fordítsák a javításra. Hozzátette, az esetleges visszafizetési kötelezettség sok települést akár tönkre is tehet hosszútávon, ezért is fontos erről az ügyről beszélni, hogy mindenkit tisztán lásson.

Arra a kérdésre, miszerint erre a rendkívüli testületi és kistérségi társulási ülésre Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, a térség országgyűlési képviselőjét is elhívják-e, Czirbus Gábor elmondta, mindenképpen olyan személyeket kell elhívni, akik információk birtokában vannak.

– Természetesen erről a térség országgyűlési képviselőjét is tájékoztatni kell, s nyilván ő tud ezekről a problémákról. Ha nem is a testületi ülésen, de azon a megbeszélésre, ahol valamennyi polgármester jelen van, mindenképpen részt kell vennie az országgyűlési képviselőnknek is.  Ha nem tud részt venni, akkor tájékoztatni kell, hogy mi hangzott el és milyen igényei vannak a társult önkormányzatok képviselőinek – tette hozzá az elnök.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest