A Szerecsen utcában lévő ingyen telkekkel kapcsolatos iratokat ma délután írta alá a városházán Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Mészáros Attila és Dabis Szilvia Csilla, Nagy Árpád Tamás és felesége Nagy Melinda, illetve György József és György Józsefné.

Korom András – Makó

Három, háromgyermekes család ingyen telek pályázata bizonyult sikeresnek. Mészáros Attila és Dabis Szilvia Csilla, Nagy Árpád Tamás és felesége Nagy Melinda, illetve György József és György Józsefné és Farkas Éva Erzsébet polgármester ma írták alá az ezzel kapcsolatos iratokat a makói városházán.

A párok a Szerecsen utcai 700 négyzetméteres telkeken építhetnek maguknak családi házat.

– Mi kinőttük a jelenlegi házunkat, eggyel kevesebb szobánk van, mint amennyi kellene, ezért pályáztunk az ingyen telekre – árulta el György Józsefné és felesége. A 15 éves Józsefet, a 14 éves Lucát és a legfiatalabb gyermeket Dávidkát nevelő család 100 négyzetméteres házat szeretne építeni a várostól kapott telken. – A két fiú van most egy szobában, s jó lenne, ha külön lennének. És éltünk ezzel a lehetőséggel, ezért vágunk az építkezésbe – tették hozzá.

Györgyéknél a két fiú nőtte ki a közös szobát.

A polgármester az aláíráskor sikeresnek nevezte a programot, s elmondta, hogy egy negyedik pályázat sorsáról is hamarosan döntenek. Hozzátette: reméli, hogy ez a program is segít abban, hogy a fiatalok Makón telepedjenek le, ne hagyják el a várost.

Sikeresnek tartja az újraindított ingyen telek programot Czirbus Gábor alpolgármester is, aki azt egyéni képviselői indítvánnyal javasolta a testületnek.

Hallgassa meg miért is gondolja sikeresnek ezt a programot az alpolgármester, s mennyit is érnek ezek a telkek:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest