Kék hírek Térség Videó

1000 hamis órát találtak az M43-as pihenőjében

A román buszban utazó szenegáli férfi azt mondta, hogy a két utazótáskába rejtett órákat egy görög ajándékboltban vásárolta. A címlapkép illusztráció.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 1000 hamis órát találtak egy román autóbuszban az M43-as autópályán. Az óraszállítmányt lefoglalták, az ügyben feljelentést tettek.

navigate_before
navigate_next

A NAV felvételei

A NAV munkatársai egy román rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbuszt ellenőriztek az M43-as autópálya egyik pihenőhelyén. A csomagok átvizsgálásakor előkerült két utazótáska, melyek tulajdonosa egy szenegáli férfi volt. A pénzügyőrök a bőröndökben megközelítőleg 1000, világmárkák logójával ellátott karórát találtak. Az illető elmondta, hogy az órákat Görögországban, egy ajándékboltban vásárolta. Az előzetes szakértői vélemény megerősítette, hogy az órák hamisítványok, forgalomba hozatalukhoz a férfi nem rendelkezett a jogtulajdonosok engedélyével.

A pénzügyőrök a 100 millió forintra becsült szállítmányt lefoglalták, a szenegáli férfi ellen a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.