Kék hírek Térség

Vádat emeltek a közös öngyilkosságot tervező nő ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly decemberben vágta fel beteg élettársa ereit. Előtte megpróbáltak felgyújtani, majd magukra robbantani a házukat.

A vádirat szerint a nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi ingatlanban. A 70. életévét már betöltött sértett férfi hosszú évek óta súlyos betegségekben szenvedett, melynek következtében bal oldalára teljesen lebénult és ebből adódóan ágyhoz kötött beteg volt, magát önállóan el sem tudta látni.

A vádlott 2016. december 11-én elhatározta, hogy véget vet a szenvedéseiknek, ezért a padláson levő könyveket gázolajjal öntötte le és megpróbálta meggyújtani, azonban azok nem gyulladtak meg. Ugyanezen szándékkal a konyhában levő gázpalackot is kinyitotta, majd megpróbálta felrobbantani, de a konyhabútor és néhány konyhai eszköz megégésén kívül más nem történt.

Másnap reggel a vádlott ugyanezen szándéktól vezérelve a félálomban levő sértetthez lépett és egy pengével a sértett bal csuklójának ereit átvágta, majd kisebb erővel, de a saját csuklóját is megpróbálta megvágni. A sértett a verőér átvágása miatt vérezni kezdett, amikor rövidesen a helyszínre érkezett egy a sértett ellátásában segédkező ismerősük. Az látva a sértett állapotát mentőt hívott. A mentők a sértettet sürgősségi ellátásra kórházba szállították, amellyel sikerült az életét megmenteni.

A vádlott egyébként 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a sértett közvetlenül életveszélyes állapotban volt.

A főügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a kísérletével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.