Hírek Térség

Nyílt napot rendezett a Waltner Károly Otthon

A súlyos értelmi fogyatékosokat ápoló intézmény két napon keresztül várta a látogatókat. Ápoltjaiknak ilyenkor külön szabadidős tevékenységeket is szerveznek, és élő zenés koncerttel is szórakoztatják őket.

Nagy Szabolcs – Szeged

Mintegy 150 közepesen, és súlyosan értelmi fogyatékos gyermeket ápolnak a szegedi Dr. Waltner Károly Otthonban. Az intézmény évente többször szervez az itt élőknek játékos programokat, vetélkedőket, illetve nyílt napot is tartanak, amikor bárki bejöhet, hogy megismerje az itt dolgozók munkáját.

– Természetesen leginkább hozzátartozók és a különböző szervezetek szoktak eljönni, de semmi akadálya nincs annak, hogy bárki bejöjjön az utcáról. Ezeken a rendezvényeken játékos vetélkedőkkel, szabadidős programokkal készülünk az ápoltjaink számára, mert nagyon szeretnek mindenféle megmozdulást. Teljesen mindegy, hogy mit szervezünk, Walter-napokat, kirándulást, vagy gyereknapot, mindent, ami a megszokott élethelyzettől eltér, azt rettentően élvezik – mondja a Dr. Waltner Károly Otthon igazgató-főorvosa.

Szücs Péter igazgató megkoszorúzza az otthon alapítójának emléktábláját.

Szűcs Pétertől azt is megtudtuk, hogy az utóbbi években szerencsére nagyon sokat változott, jó irányba az értelmi fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága. Hosszabb távon azt kellene még elérnünk, hogy az otthonokban ápolt gyerekek közül azok, akiket örökbe lehet fogadni, minél hamarabb igazi családhoz jussanak.

A két napos rendezvényen többek között rajzversenyen, kézműves foglalkozásokon, és sporttevékenységeken vehettek részt az otthonban ápolt gyerekek, a Waltner-napokat pedig hagyományosan egy élő zenés koncert zárta le, és megkoszorúzták az alapító, Dr. Waltner Károly emléktábláját is.