Galéria Makó Színes

Gyerekek rajzaiból készült a zárókiállítás

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszékének nyílt kiállítása a Hagymaház Galériában. Közel 100 alkotást állítottak ki az aulában.

Gajáta Fanni – Makó

112 gyermek, öt képzőművészeti csoportban tanul a Bagolyvárban, ahol a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Tanszéke működik. Nemcsak a Bartókból járnak oda tanulók, hanem a Szignumból, a JAG-ból és a Kálvin Téri Református Általános Iskolából is. Az ott munkálkodó nebulók alkotásaiból nyílt kiállítás a Hagymaházban. Szilágyi Réka intézményegység vezető elmondta, idén is különböző technikájú és témájú képek születettek az elmúlt egy esztendőben. A gyerekek rajzait Csanádi Judit, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárja értékelte.

Kőnig Frigyes gondolatai:

A 7. z osztályos Jani Nikolett egyik alkotása került a meghívóra: egy festékpaletta volt az invitálón. A bartókos diák több képét is felfedezte a kiállításon. Elárulta, már kiskora óta szeret rajzolni és sokszor az otthoni dolgok inspirálják.

– Egyszer egy rajzpályázat témája az volt, hogy miket szeretünk gyűjteni. Anyukám a tollakat gyűjti és ezt rajzoltam meg – mondta Nikolett. A kislány már a kutyájukat is papírra vetette. – Inkább tájakat szeretek még festeni, illetve a színek keverését is élvezem.

Galéria:

Nikolett és a kutyája.
navigate_before
navigate_next