Hírek Makó Ország-világ Programok

Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep

A Natura Marosmenti Művésztelep 2007-ben kezdte meg működését a városban. Az elmúlt egy évtizedben különböző képzőművészeti ágazatot képviselő alkotók és művészek fordultak meg a telepen. Idén 14 meghívott művészt hívtak meg.

Gajáta Fanni – Makó

Idén jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep, ahol az elmúlt években több száz művészkedvelő és különböző művészeti ágazatot képviselő fordult meg. Minden esztendőben egy mottó köré épül a telep munkája. Most a „Tíz, azaz X” a jelszava az alkotóknak.

Karsai Ildikó a művésztelep vezetője elmondta, nemcsak régi alapító tagok fognak részt venni három hét alatt a telepen, hanem három új vendéget is meghívtak. Illetve, a Makó Infopontba egy installációt készítenek, amelyen a művésztelep rövid bemutató anyagát, archív fotókat és a pontos dátumot láthatják majd a kirakatban.

– A művésztelepünk nyitott és ez azt jelenti, hogy minden kedves érdeklődőt, aki kíváncsi a munkánkra, augusztus 1-től 20-ig várjuk. Ahogy már hagyomány, augusztus 20-án lesz a zárókiállításunk a múzeumban – tette hozzá a vezető.

Bodor Zoltán, Szabó Ábel, Sipos László és Takáts Márton festőművész, Brzozka Marek és V. Nagy Nándor szobrászművész, Fodor Ilda keramikus, Karsai Ildikó, Kóthay Gábor, Molnár Imre és Nacsa Zoltán grafikusművész, Sejben Lajos képzőművész, Dömötör Mihály fotóművész és Mágori Dániel fotós három hétig a Szent Gellért Diákotthonban alkotni.