Hírek Színes

A nyár veszélyeiről tanultak a makói bartókosok

A makói önkormányzat és a makói rendőrkapitányság közös bűnmegelőzési programjának keretén belül a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményében tartott Decsiné Oláh Zsuzsanna bűnmegelőzési tanácsadó rendhagyó órát. A nyár veszélyeiről beszéltek a gyerekekkel.

Gajáta Fanni – Makó

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott Decsiné Oláh Zsuzsanna a Makói Rendőrkapitányság rendőr-főtörzsőrmestere és bűnmegelőzési tanácsadója a 4. z osztálynak. Nem sokára itt a vakáció, amikor a tanulók sokkal felszabadultabbak. Ebben az időszakban több veszéllyel találkozhatnak, mint általában.

– Megbeszéltük, hogy mire figyeljenek oda: nyáron nagyon meleg lesz, ezért sok vizet igyanak. Mit tegyenek, és mit ne tegyenek, ha egyedül maradnak otthon. Felhívtam arra is a figyelmet, hogy mindenkit visszavárnak szeptemberben ide, így ha a strandolásra kerül sor, akkor csak a kijelölt helyen fürdőzzenek, s mivel ők kisebbek, így csak is kizárólag felnőtt felügyelettel menjenek ilyen helyre – foglalta össze a rendkívüli óra tartalmát a makói rendőr.

A bűnügyi tanácsadó szerint a gyerekek felkészültek voltak az órára, ugyanis a rendőrség mindig megbeszéli a pedagógusokkal a témákat. Természetesen a diákoknak nem volt ismeretlen az ilyen rendőrségi óra, ugyanis már vettek részt ilyenen. Pár évvel ezelőtt a biztonságos közlekedésről tanulhattak a kicsik.

– Akkor például elmondták, hogy hol kerékpározzunk szabályosan – árulta el Kerekes-Papdi Rebeka. A kislány most is ügyes volt, többször jelentkezett, hogy válaszoljon vagy, hogy elmeséljen valamit. – Ma megbeszéltük, hogy milyen balesetek történhetnek velünk, a tüzet ne hagyjuk magára, vigyázzunk magunkra, a kijelölt helyen ússzunk, és hogy ne menjünk el idegenekkel.

A bűnmegelőzési program még nem ért véget: Decsiné Olá Zsuzsannától megtudtuk, ebben az tanévben az Almási utcai általános iskolába és a kiszombori Dózsa György Általános Iskolába is ellátogat.