Hírek

Így szállnak vonatra a katonák

Módszertani foglalkozást tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái, akik harc- és gépjárművekkel szálltak vonatra.

Búz Csaba-Bocskai dandár

A technikai eszközök vasúti szállítását a gyorsabb és hatékonyabb átcsoportosításkor szokták alkalmazni, illetve amikor olyan eszközöket kell nagyobb távolságra eljuttatni, amelyek a közúti közlekedésben nem vehetnek részt.

A módszertani foglalkozáson a nemzetközi és hazai gyakorlatokra készülő katonákkal megismertették a vasúti szállítással kapcsolatos feladatokat: a vasúti pőrekocsik (nagy terjedelmű gépek, berendezések, gépjárművek szállítására használható vasúti kocsi) előkészítését, a harc- és gépjárművek irányítását, a vasúti kocsira való felállást.

navigate_before
navigate_next

A több részből álló elméleti oktatás után a foglalkozáson résztvevők végignézték egy tényleges berakodás teljes folyamatát. Ezt követően a harc- és gépjárművezetők – a járművek parancsnokainak vezetésével – a vasúti kocsin történő mozgást és a kiékelés mozzanatait, illetve a szállítási helyzetben lévő eszközökön a kötözési pontok, valamint hevederek használatával a stabil pozíció biztosítását gyakorolták.