Hírek Makó

Először országos döntőben a Juhász Gyula diákjai

A megyei első helyezés a döntőben is szeretnének jó eredményt elérni a 22. Csecsemő és Kisded Gondozási Versenyen a tanulók. Május végén tizenhat másik csapattal kell összemérjék tudásukat.

Nagy Szabolcs – Makó

A Magyar Vöröskereszt szervezésében zajlott a hónap elején a Csecsemő és Kisded Gondozási Verseny, amelynek több mint húsz éves hagyománya van. Ennek megyei fordulóján a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai egy hódmezővásárhelyi és egy szegedi csapatot maguk mögé utasítva értek el első helyezést, így idén ők képviselik az országos döntőben Csongrád megyét.

– Szoros volt a verseny egészen a végéig, mert egy ponttal kaptunk többet, mint a szegediek. A döntőn nagyon keményen oda kell tennünk magunkat, és abban reménykedünk, hogy több gyakorlati feladat lesz, mert abban jobban feltaláljuk magunkat – mondja Németh Fanni.

A versenyen részt vevőknek minden feladatra tíz perce volt, többek között napoztatást kellett bemutatni, illetve egy 8 hónapos csecsemő számára almapépet csinálni, de elméleti kérdések is voltak, tette hozzá a tizenegyedikes diáklány. Hárman voltak a csapatban, Fanni mellett Pásztor Kata és Kovács Elizabet is úgy gondolja, a gyakorlati feladatok során nagyobb biztonságban érzeték magukat.

A szervezésben Vass Sándorné, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa is rengeteget segített, tudtuk meg a diákok felkészítő tanárától. A megyei első helyezés után már nagyon várják a május 26-28 között megrendezésre kerülő országos döntőt is.

– Maga a szakmai tapasztalat is nagyon jót tesz a lányoknak, ráadásul versenyhelyzetben is kipróbálhatják magukat. Ez egy rangos esemény az iskola és az ő életükben is, mert ez az első, hogy ezen az országos versenyen az intézmény tanulói részt vehetnek – tudtuk meg Purgel Erzsébettől.

A Csecsemő és Kisded Gondozási verseny két kategóriában rendezik meg, az egyikben általános iskolások, míg a másikban középiskolások mérik össze a tudásukat.