Galéria Színes Térség

Rajzversennyel avatták fel a Dózsa György utcát

A királyhegyesi önkormányzat gyermeknapot szervezett a helyi és térségi gyerekeknek. A program egy rajzversennyel indult, ahová közel 40-en jelentkeztek. A díjátadás után a kicsik és nagyok trambulinon és ugrálóváron is ugráltak. Hamburgerezéssel zárult a délelőtt.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Új felületet kapott a Dózsa György utca Királyhelyesen. Horváth Lajos polgármester szerint nincs jobb módja a felavatásnak, mint gyereknap alkalmából rajzversenyt szervezni az új úton. Az 5 méter széles és 198 méter hosszú úton rengeteg alkotás elfért. Korosztályok szerint jelentkezhettek a gyerekek a versenyre: óvodai kis- és nagycsoportos, általános iskolai alsó- és felső osztályos kategóriát jelöltek ki.

– Egy erdei mesét rajzoltam: először mindenféle került rá, majd szinte állatkerté alakult az alkotásom. A téma a mesevilág volt és bármit készíthettünk – árulta el Stenszky Panna Polett. A 9 éves kislány a Szikszai György Református Általános Iskolába jár, testvérével és barátaival utazik be Királyhegyesről Makóra.  – Tudok rajzolni és szeretek is. Ötös is vagyok belőle.

A legjobb rajzokat díjazták is. Volt, aki gördeszkát kapott a teljesítményéért, de biciklis bukósisakot, krétakészletet vagy csengőt kaptak a legjobbak. Persze, azok sem búslakodtak, akik nem értek el helyezést: minden résztvevő egy tábla csokit vehetett át.  Ezt követően a gyerekek elfoglalhatták a várva várt ugrálóvárakat, a trambulint és az euro bungee jumpingot is. Az ügyesebbek még szaltót is ugrottak.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

– A hagyomány szerint, az önkormányzat minden gyermeknek hamburgert biztosít délben – tudtuk meg Englerné Búvár Teréztól, a művelődési ház vezetőjétől.