Hírek Makó

Ki legyen Makó idei díszpolgára?

Ön is tehet javaslatot élő vagy már holt személyre vagy szervezetre, csoportra, egyesületre, közösségre. Képünk a tavalyi díjátadón készült.

MH-Makó

A városházán június 20-ig várják az írásbeli javaslatokat, arra, hogy ki legyen a város idei díszpolgára. A polgármesternek címzett javaslatban nem csak a javasolt személy vagy csoport, egyesület, szervezet,közösség nevét kell megadni, de indokolni is kell miért tartják érdemesnek a díszpolgári címre.

A javaslatok közül egyébként a képviselő-testület dönt, így a városatyák határozzák meg, ki kapja a megtisztelő címet, s az azzal járó – a város címerével díszített – arany pecsétgyűrűt.

A díszpolgári címet az augusztus 20-i városi ünnepségen adják át.

[totalpoll id=”101415″]

9 Responses

  1. Honfitársak!

   Létezik olyan embernek Fia, Lánya, széles e földtekén, ki e nevet nem ismeri, konkrétan Szentpéteri Csilláét?

   Sürgősen nézzen utána a Google keresőben. Párját ritkító őstehetség, ugyis mondhatnànk mesés dallamokat elővarázsló billentyűkirálynő! Egyszeri és megismételhetetlen! Kéretik reá szavazni! Minden hezitálás nélkül! Ezer köszönet valamennyi épkézláb rajongó nevében!
   HAJRÁ! 🙂

 1. Remek ember, sokat tesz a kultúra terén a hagyományok megőrzésében mivel közvetíti az utókor számára művészetén keresztül, hogy a mai társadalom gyermekei tovább vigyék a zenei örökségünket. Ezt nagyon fontosnak tartom a mai rohanó világban mivel érzelem szegény életet élnek az emberek. Sokat tesz annak érdekében, hogy megértésék zenéjének útmutatását. Tanítványaimmal is nem rég látogattunk el koncertjére, ahol boldog, elégedett gyermeki arcokkal találtam magam szemben. A világban a földön ezekért érdemes élni.

 2. Szentpéteri Csillát nagyon kedvelem, Művészként és Emberként is… hosszú ideje a magyar zenei élet része, viszi jó hírünket a Világban. Ő az a Muzsikus, Aki már letett valamit az asztalra, s mindezt szerényen, hivalkodás nélkül. Bármikor olvastam Róla… mindig kihangsúlyozta, hogy Makó a szűkebb “hazája”, és büszke, hogy ide való! A hagyma után Ő Aki leginkább e városka arca, s – szerintem – bár én budapesti vagyok, noha sokszor jártam Csongrád megyében… megérdemelné, hogy lehessen a díszpolgára!
  Éljen Makó minden lakosa, én szívből drukkolok Csillának!

 3. Makó Városát érintően a huszadik században nem tudok nagyobb formátumú Makóhoz és Csanád Megyéhez ezer szállal kötődő államférfiről aki hazájáért ,a közjóért többet tett volna mint az 1919 ápr. 11.,-én a tanácsköztársaság idején bestiálisan meggyilkolt Návay Lajos
  a Csanád megyét is képviselő Képviselőházi elnök .
  Meggyilkolták ugyan ,de “egymaga többet tett a kiszolgáltatottságban élőkért,mint száz népbiztos”
  Sikertelenül ugyan ,de lépéseket tett a császárnál annak érdekében hogy MO ne vegyen részt a világháborúban.
  Návay Lajos szobra helyreállításra és ismételt felavatásra került ugyan ,de úgy tudom Makó Városa még nem adományozott részére Posthumus Díszpolgár címet , amivel úgy gondolom makóiak és környékbeliek tartozunk neki.

 4. Kőlföldön is terjeszti Makó hirnevét

Comments are closed.