Hírek Makó

A katonasírokról is lelopják a virágokat

Nagyon elkeseredett a Sarkadi-család, ugyanis nemcsak a hozzátartozók sírjairól, hanem már az általuk felújított és néhány darabot vitt el sorokból.

Gajáta Fanni – Makó

– Elfogadtam, hogy az ablakomból kilopták, hogy az első sor negyedik sírjában nyugvó mamám sírjáról rendszeresen lelopják a virágokat, de ez most mindent vitt. Nem tudom, meddig leszünk képesek pótolni, de holnap vesz Maja újakat… – írta portálunknak Sarkadi Ágota, aki lányával és édesapjával újította fel az újvárosi református temetőben lévő katona sírokat. Ezért a tettükért kitüntetésben is részesültek.

A család nem hiába letört, ugyanis a 64 sírhelyre maguk vették a virágokat és gondozzák is őket.


Ilyen volt. Fotó: Sarkadi Ágota.

– Anya múlt hét pénteken vette a virágokat a piacon és vasárnap délután ültettük el. Kétnaponta járunk locsolni. Csütörtök délelőtt még az összes virág meg volt. Ma mentem locsolni fél 5 körül és akkor láttam, hogy 9 virág eltűnt – tájékoztatott minket Sipos Maja Flóra, aki a sírok felújítását kitalálta. – „Válogatós” volt az illető, mert a második sor elejéről hármat, a közepéről kettőt és a harmadik sor közepéből négyet vitt el.


Fotó: Sipos Maja Flóra.

Sarkadiék letörtek, ugyanis minden szabadidejüket a síroknak szentelik. A tettest arra kérik, munkájukat ne tegye tönkre és ne károsítsák meg anyagilag őket.