Hírek Térség

Apátfalván szűrtek az EFI munkatársai

Ebben az évben már négy településen járt az Egészségfejlesztési Iroda. Apátfalva az ötödik állomása volt a szűréseknek. Az elmúlt időszakban közel 250 ember érdeklődött az egészsége iránt.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Különböző méréseken és állapotfelmérésen vehettek részt az apátfalviak ma délelőtt. Az Egészségfejlesztései Iroda munkatársai a jól ismert szűréseket végezték el az érdeklődőknek. Kis Istvánné elárulta, ő mindenkit arra biztat, hogy minél többször menjen el egészségfelmérésre.

– Minden évben eljövök ezekre a szűrésekre, s azon felül is. Nekem Bittó Csaba doktor úr a nevelt fiam, így ezekben a konzultációkban benne vagyok. Az egészségünk érdekében fontosak ezek a vizsgálatok, hiszen így kiszűrhetjük a halálos betegségeket – fogalmazott Margó néni.

Az apátfalviaknak nagy segítség, amikor „házhoz jön” az Egészségfejlesztési Iroda. Ilyenkor sokan csak átsétálnak vagy átkerékpároznak az orvosi rendelőhöz, ahol a vérnyomás és csontsűrűség mérésen túl bőrgyógyászati vizsgálatot is végeznek. A polgármesteri hivatalnál a mammográfiai busz várta a hölgyeket.