Hírek Makó Térség

Makói vállalkozó munkáját is díjazták

Kelemen Ferenc, a Maros Tours Kft. ügyvezető-tulajdonosa kapta a megyei iparkamara Iparért díját a mai küldöttgyűlésen. A képen a díjazottak.

MH-Vásárhely

A ma délelőtti küldöttgyűlésen adták át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozati díjai. A Szolgáltatásért díjat Váriné Kádár Margit, a V. K. M. Könyvvizsgáló és Gazdasági Szolgáltató Kft. ügyvezetője; a Kézművességért díjat Domonkos László egyéni vállalkozó, a Domi Épületgépészet vezetője, egyéni vállalkozó; az Iparért díjat Kelemen Ferenc, a Maros Tours Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a kamara elnökségi tagja; a Kereskedelemért díjat Bánáti Antal, a Centrum Áruház korábbi igazgatója kapta. A díjazottakat idén Ambrus Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki aranyérmese, tízszeres Magyar Kézműves Remek díjas népi iparművész alkotásaival, egy-egy általa készített csörögés tállal ismerték el.

A gazdasági önkormányzat gyűlésén oklevelet vehetett át a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 9 Csongrád megyei dobogósa, valamint felkészítő tanáraik és gyakorlati képzőhelyeik. Mellettük elismerést kapott Szöllősi-Vágó Éva, aki fodrász szakmában megnyerte a SkillsHungary Nemzeti Döntőjét 2016-ban, amellyel kvalifikálta magát a EuroSkills Döntőjére. A már végzett, és a szakmájukban dolgozó szakemberek megmérettetésén tavaly decemberben a harmadik helyezést érte el Göteborgban.