Hírek

Kilenc csillag a Hagymatikumnak

Na persze nem egyben, két részletben. Öt csillagos élményfürdő és négy csillagos gyógyfürdő lett a város fejlesztés előtt álló turisztikai húzóereje.

Nagy Szabolcs – Makó

Huszonegy fürdőnek volt eddig hasonló minősítése a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által, most újabb tíz, köztük a Hagymatikum kapott ilyet. A címet, amelyet öt évig lehet birtokolni, a fürdő bejáratánál, és az aulában is tábla jelzi mostantól.

– Ez az elismerés a szakma, és a vendégek, és a város számára is fontos. Azt reméljük, hogy a fejlesztésekkel még több embert tud majd becsábítani a fürdő. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán Makó a gyógyfürdő és élményfürdő kategóriákban indult, ez utóbbin a legjobb minősítést kaptuk, ez fantasztikus eredmény – mondta el Weszelyné Végsheő Henriett önkormányzati képviselő.

A minősítéshez először egy adatlapon kellett a Hagymatikumnak pályáznia, ezután egy bizottság a helyszínen értékelt.

– Nagyon büszkék lehetünk, mert a szolgáltatások minősége alapján osztják ki ezt a címet. Az élményfürdő kategóriában a megszerezhető 247 pontból 222-t sikerült elérni, gyógyfürdőként pedig 197-et a 213-ból. Hozzá kell viszont tenni, hogy itt is csak három pont hiányzott az öt csillaghoz, vagyis a másik kategóriában sem sok hiányzott – tudtuk meg Gergely Gábor igazgatótól.

A 6,5 milliárd forintos fejlesztés előtt álló fürdő hamarosan családbarát résszel, és új medencével is bővül.