Hírek Térség

Szolgáltató önkormányzatot ígér Nyergesné Kovács Erzsébet

Lakossági fórumot tartott Nyergesné Kovács Erzsébet polgármesterjelölt Csanádpalotán. A kötetlen beszélgetés során ismertette programját, illetve a város problémáiról is beszélt az érdeklődőkkel.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

Mintegy 30 érdeklődő előtt tartott lakossági fórumot Nyergesné Kovács Erzsébet független polgármesterjelölt ma délután a Gerbera és a Tulipán utca kereszteződésében. Bemutatkozásában elmondta, jelenleg magyarcsanádi és nagylaki önkormányzatnál jegyző, illetve hozzátette, több mint 30 éve dolgozik a közigazgatásban.

A független polgármesterjelölt kiemelte, kampányában olyan ígérteket szeretne tenni, amelyeket meg is tud valósítani, ha bizalmat szavaznak neki a palotaiak. Elsőként szeretné a szolgáltatói közigazgatást és az önkormányzat munkáját rendbe tenni, ugyanis az aláírásgyűjtéskor többször felmerült problémaként. Másodszor a város weboldalának folyamatos frissítését is megígérte.

Az út- és járdahálózat felújítását is a programjába vette, ugyanis többször is tapasztalta, hogy azok gondozatlanok, járhatatlan vagy éppen nincs is. Az utak közel húsz éve készültek el a településen és azóta csak részleges javítások történtek a csatornázáskor. Az önkormányzati ingatlanok rendezését is szeretné elintézni az elkövetkező két évben. Programjában szerepel, hogy több kulturális program szerepeljen Csanádpalota életében. Ehhez szorosan kapcsolódik az, hogy díjazzák azokat a lakosokat, akik kimagasló eredményt értek el. Ez kortalan lenne, így akár tanuló vagy idős is kaphatná, s akár augusztus 20-ai programon átvehetné a díjazott.

Nyergesné fontosnak tartja, hogy a művelődési háznak több olyan programja legyen, mint régen. Egykor világversenyeket nézhettek ott az érdeklődők vagy akár pingpingozhattak is. Több pályázat elbírálását is várják, amelyből többek között a főszolgabíró lakás megújulhat, az egészségházba eszközöket vásárolhatnak és a leromlott városterület is rehabilitálnák.

Emellett lépéseket szeretne tenni azért, hogy a fiatalok a településen maradjanak vagy költözzenek Palotára. Ehhez munkahelyeket szeretne teremteni, illetve a bölcsőde és az óvoda létszámát is bővítené. A falusi turizmus beindításában is gondolkozik a polgármesterjelölt.

Lakossági javaslat érkezett arra, hogy az óvoda nyitva tartását (06:30-tól 16:30-ig van nyitva) módosítsák, ugyanis ez is befolyásolja a szülőket a munkavállalásban. Egy idősebb lakó segítséget kérte: mint elmondta, párja mozgássérült, ő dolgozik, így néha a ház körüli munkákra már nincs idő.

Nyergesné a lakossági fórum végén kiemelte, szeretné, ha szemléletváltás történne Csanádpalotán, ahol az emberek összefognak, tisztelettel lesznek egymással és a sok probléma is megoldásra kerülne.

+++

Nyergesné Kovács Erzsébet a következő időpontokban tart még utcafórumot:

május 26. (péntek) 18 óra. Helyszín: Sportpálya öltöző felőli oldala
május 30. (kedd) 18 óra. Helyszín: Deák Ferenc utca – Lant utca sarok
június 1. (csütörtök) 18 óra. Helyszín: Vörösmarty u. Jókai utca sarok
június 6. (kedd) 18 óra. Helyszín: Fészek utca – Sirály utca sarok