Hírek Makó Sport

Több mint száz diák a makói úszókupán

Harmadik alkalommal rendezték meg az általános iskolások számára az Almási Kupát. Minden résztvevő kapott oklevelet, a legjobbak pedig érmeket is.

Nagy Szabolcs – Makó

Három számban, mell-, hát-, és gyorsúszásban versenyeztek a Hagymatikum tanuszodájában a gyerekek az Almási Kupán. Első alkalommal a hagyományos úszásoktatás kiegészítéseként kezdték el szervezni a kisiskolások számára a megmérettetést, amire rögtön rengetegen jelentkeztek.

– Az úszás nagyon jót tesz a fizikai, és a szellemi erőnlétnek is. Itt Makón látszik, hogy iskolások tömegét tudjuk megmozgatni vele, hiszen nem kötelező nekik részt venni, mégis minden alkalommal több, mint százan jöttek. Természetesen minden versenyen, és órán is figyeljük a tehetségeket, akiket adott esetben az úszóklubok figyelmébe ajánlhatunk – mondja Török Renátó.

Az általános iskolások 3. és 5. osztály között heti két órában járnak az uszodába, az oktatást is eredményesebbé, és hatásosabbá teszi, ha alkalmanként egy-egy versenyt is szerveznek számukra, tette hozzá az Almási iskola testnevelő tanára.

A versenyen minden résztvevő kapott oklevelet a részvételért, illetve egy csokit, és üdítőt. A legjobbak pedig arany, ezüst, vagy bronz érmet is kaptak a nyakukba.

navigate_before
navigate_next