Galéria színes Térség

Kerékpárral lepték meg a 90 éves Misa bácsit

Hatalmas volt a meglepetés Gyenge Mihály számára, titokban rendeztek neki születésnapi bulit az apátfalvi Faluházban. A 90 éves Misa bácsi szervesen kiveszi a részét a település életéből, ugyanis benne van a hagyományőrzők csoportjában, a népdalcsoportban, az amatőr színjátszó körben és a citera csapatban is.

Gajáta Fanni – Makó

Mindenki Misa bácsija azt hitte, hogy családja próbára viszi, azonban hatalmas volt a meglepetése: a megszokott helyen nem gyakorlásra várták, hanem egy születésnapi partira. A 90 éves Gyenge Mihály ezen a napon született, 90 évvel ezelőtt. Az ünnepelt szóhoz sem jutott.

Misa bácsi nem unatkozik, ugyanis a Hagyományőrző Csoportban, a Pódium Színpad amatőr színjátszó körben és az Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekarban is fontos szerepet tölt be. Az ünnepelt elmondta, mindig a legjobbakban kell bízni, sosem szabad feladni.

– Én mindig bíztam, hogy itt leszek, és még bízok is, hogy köztük leszek sokáig – tette hozzá Misa bácsi, aki 1927. május 18-án született Apátfalván a tanyavilágban. Párját a makói piacon ismerte meg, teljesen véletlen. 1960-ban esküdtek meg. Két gyermekük született – egy fiú és egy lány -, és már büszke dédnagyapa is.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Annak idején a fegyvergyárban dolgozott, és hiába nyugdíjas, még most is mozgalmas az élete. Minden délutánra van egy kis program. A csoportokkal több helyen megfordult már. Nem is csoda, hogy születésnapjára egy kerékpárt kapott: a hagyományőrzők, a népdalkör és a színjátszó kör tagjai közösen lepték meg Misa bácsit egy kék kerékpárral, amelyen apátfalvi kék kosár is van. Szekeres Ferenc polgármestertől és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől ajándékkosarat, illetve köszöntő leveleket kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.