Galéria Színes Térség

Kerékpárral lepték meg a 90 éves Misa bácsit

Hatalmas volt a meglepetés Gyenge Mihály számára, titokban rendeztek neki születésnapi bulit az apátfalvi Faluházban. A 90 éves Misa bácsi szervesen kiveszi a részét a település életéből, ugyanis benne van a hagyományőrzők csoportjában, a népdalcsoportban, az amatőr színjátszó körben és a citera csapatban is.

Gajáta Fanni – Makó

Mindenki Misa bácsija azt hitte, hogy családja próbára viszi, azonban hatalmas volt a meglepetése: a megszokott helyen nem gyakorlásra várták, hanem egy születésnapi partira. A 90 éves Gyenge Mihály ezen a napon született, 90 évvel ezelőtt. Az ünnepelt szóhoz sem jutott.

Misa bácsi nem unatkozik, ugyanis a Hagyományőrző Csoportban, a Pódium Színpad amatőr színjátszó körben és az Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekarban is fontos szerepet tölt be. Az ünnepelt elmondta, mindig a legjobbakban kell bízni, sosem szabad feladni.

– Én mindig bíztam, hogy itt leszek, és még bízok is, hogy köztük leszek sokáig – tette hozzá Misa bácsi, aki 1927. május 18-án született Apátfalván a tanyavilágban. Párját a makói piacon ismerte meg, teljesen véletlen. 1960-ban esküdtek meg. Két gyermekük született – egy fiú és egy lány -, és már büszke dédnagyapa is.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Annak idején a fegyvergyárban dolgozott, és hiába nyugdíjas, még most is mozgalmas az élete. Minden délutánra van egy kis program. A csoportokkal több helyen megfordult már. Nem is csoda, hogy születésnapjára egy kerékpárt kapott: a hagyományőrzők, a népdalkör és a színjátszó kör tagjai közösen lepték meg Misa bácsit egy kék kerékpárral, amelyen apátfalvi kék kosár is van. Szekeres Ferenc polgármestertől és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármestertől ajándékkosarat, illetve köszöntő leveleket kapott.