Hírek Makó

Elkezdődtek a járdafelújítási munkálatok Makón

A város ebben az évben százmillió forintot fordít járdafelújításra. Egy körzetre 12, 5 millió forint jut. A munkálatok már megkezdődtek, a Kápolna utcában mintegy 440 méternyi új járdát épít Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozása.

Gajáta Fanni – Makó

Makói vállalkozók fogják a városban a járdafelújításokat lebonyolítani. Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó is pályázott az önkormányzat kiírására, amelyet pozitívan bíráltak el. Az egyéni vállalkozó elmondta, örömmel és köszönettel tartozik a városvezetésnek, ugyanis ilyen nagy volumenű munkát a tevékenységük alatt még nem végeztek.

– Mi a negyedik részt kaptuk meg a járdafelújításban. A Kápolna utcában kezdtünk. A Berzsenyi utcát, a Bajza utcát, a Platán utcát, a Nagyér sétányt és a sétány szobor részét foglalja magába a munkák – tudtuk meg a vállalkozótól.

Tóth-Kása Zsolt műszaki vezető elmondta, a Kápolna utcában elsőként a meglévő járdát felszedték, elszállították a törmeléket, majd a szükséges alap után beton burkolatú utat készítenek. A házak adottságaitól függ a szélesség és közel 440 méter hosszú járdát építenek.

Hadik György települési képviselőtől megtudtuk, a városvezetés ígérete volt a járdaprogram folytatása. Erre százmillió forintot fordítanak. Elsőként a Kápolna és a Tinódi utcában kezdődtek meg a munkálatok. Reményeik szerint, jövőre is folytathatják a járdák megújítását a városban.