Színes Térség

400 darab palántát kapott Magyarcsanád

Mint ahogy már korábban többször is írtuk, jó kapcsolat van Magyarcsanád és a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja között. A tavalyi évhez hasonlóan idén is több palántát adományozott a máltai a településnek. A csemeték a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tankertjében növekedtek.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Koktélparadicsom-, sárga paradicsom-, piros paradicsom-, káposzta-, karalábé- és virágpalántát is kapott a magyarcsanádi önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjától és a József Mezőgazdasági Szakképző Iskolától. A dugványoknak már megvan a helye: a mezőgazdasági közmunkaprogram keretén belül két hideg fólia is található az önkormányzat termőföldjén, az egyik már várja a növényeket.

– Idén még egy fóliasátor fog épülni, hiszen nagy az igény azokra a terményekre, amelyeket a rászorultak között osztunk ki. Tavaly nagyon kevés volt a termény, de bízunk benne, hogy idén több lesz, így több embernek, családnak és háztartásnak tudunk a megelégelésére szolgálni – fogalmazott Farkas János polgármester.


Az önkormányzat 4-5 hektárnyi földjén hagyma, burgonya, gyökér, répa, kukorica és cirok terem.

Kómár Mátyás, a makói csoport vezetője elmondta, nemcsak a településsel ápolnak jó kapcsolatot évek óta, hanem a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolával is. Ezért is tudtak már második alkalommal több száz palántát felajánlani Magyarcsanád számára. A növények mellett ruhaadományt is kapott a Maros-parti település.