Hírek Makó

Jól vannak a kórházba került makói ovisok

Tegnap mind a négy kisgyereket hazaengedték a kórházból, van közöttük olyan, aki már ma újra ment óvodába. Nem bizonyosodott be, hogy ettek az udvaron talált gombából.

Nagy Szabolcs – Makó

Négy kisgyereket kellett bevinni a kórházba hétfőn a makói Szikszai György Református Óvodából, mert azt mondták ettek az udvaron lévő sziklakertben talált gombákból. A gyerekek az udvaron, játék közben találták ki, hogy „gombalevest főznek”, amihez onnan kaphatták az ötletet, hogy aznap ebédre is az volt.

Bár az udvart rendszeresen ellenőrzik, és óvónőnek is felügyelni kell a gyerekeket játék közben mégis összeszedtek néhány gombát, amelyekről később azt mondták, ettek is belőle. Ez utóbbi végül nem bizonyosodott be, nem is voltak mérgezésre utaló tünetek, de a biztonság kedvéért rögtön kórházba vitték őket, ahol azután kimosták a gyomrukat.

Ott jártunkkor felügyelet mellett játszottak a gyerekek az udvaron.

A gombákat meg is vizsgálták, amiből kiderült, hogy nem ártalmasak az egészségre. Az óvoda vezetője külföldön tartózkodik, így nem tudtuk elérni, de az intézmény annyit megerősített, hogy szerencsére minden kisgyerek jól van, kedden haza is engedték őket a kórházból.

One Response

  1. Hala az Istennek,hogy nem lett semmi bajuk.

Comments are closed.