Galéria Makó Színes

Ilona néni még nyugdíj után is tanított

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte a 95 éves Bozsér Györgynét. A születésnapos általános iskolai tanárként végzett és egészen 64 éves koráig tanított is. Jelenleg lányával él együtt.

Gajáta Fanni – Makó

Bozsér Györgyné Gasparek Ilona 1922. május 6-án született Ipolyságon. Ilona néni egy évvel ezelőtt költözött Makóra Balla Klárához, a lányához. Korábban biológia és technika szakos tanítónő volt. Szülővárosában, Polgáriban, Borsosberényben és Diósjenőben is tanított. Ilona néni elárulta, 1977-ben ment nyugdíjba, majd még 1983-ig a gyerekek körében volt. Nemrég rubinoklevelet is kapott.

– Az évek során sok kisgyermek tanult a kezeim alatt, sokuk már nagymamák azóta – tette hozzá az ünnepelt.

Ilona néni ugyan férjnél volt, de elvált. Egy lánya, két unokája és négy dédunokája is van. A legfiatalabb másfél, a legidősebb hat éves. Ők Vácon élnek, így ritkábban találkozik a család. Makói napjai pihenéssel telnek.

– Most jól érzem magam. Nem nagyon tudok sétálni, mert fájnak a lábaim – mondta Ilonka néni. – Nagyon édesszájú vagyok, mindenféle süteményt meg tudok enni. A lány szokott főzni, de mindent megeszek. Nem válogatok.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Ilona nénit a város nevében Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte. Születésnapja alkalmából egy csokor virágot, Dobos-tortát és egy emléklapot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől.

One Response

  1. Hálásan köszönjük a kedves figyelmességet és a köszöntést. Csodálatossá varázsolták édesanyám napját.

Comments are closed.