Galéria Makó Színes

A Lombkorona sétányon is jártak az ovisok

A Madarak és fák napja alkalmából az Erdélyi püspök utcai óvoda gyerkőcei és nevelői a Maros-partra látogattak. Távcsővel, nagyítóval ismerkedtek a rovarokkal és madarakkal.

Gajáta Fanni – Makó

Igazi kis felfedezőkké válhattak az Erdélyi püspök utcai tagintézményének gyerekei, ugyanis a Madarak és fák napját a Maros-parton rendezték meg. A fiúk és lányok nyakában is távcső lógott, vagy épp nagyítót kaptak a kezükbe, hogy meglessék a madarakat és rovarokat természetesen élőhelyükön.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Bába Andrásnétól, a Makói Óvoda intézményvezetőjétől megtudtuk, közel 150 kisgyerekkel érkeztek a Maros-partra, ahol labdázhattak, fatörzset „színezhettek”és játszhattak is. Az intézményvezető elárulta, az óvodákban nagy hangsúlyt fektetnek a természet- és környezetvédelemre.

A hat éves Gulyás Nikolett is nagy bogárkeresésben volt. Elmondta, a hangyákat, szúnyogokat, pókokat és katicákat ismeri és ezeket kereste nagyítóval és távcsővel. Előbbivel bogarakat, utóbbival madarakat nézett.

– A fakopáncs a kedvencem, mivel tetszik, hogy kopog. Most még nem találtam itt. A fák azért is fontosak, mert ott tudnak élni a madarak – árulta el Nikolett. – Testvéreimmel a kertben szoktunk keresni mindenfélét, de sokszor találkozunk katicákkal. A tesómnak ez az egyik kedvence is.

A gyerekek a Lombkorona sétányra is felmentek, ahol az óvó nénikkel közösen ismerték meg jobban a természetet.