Hírek Makó

Közlekedésbiztonsági Díjat kapott Makó

A díjat Czirbus Gábor alpolgármester vette át a Közlekedési Kultúra Napjának nyitórendezvényén a Művészetek Palotájában.

MH

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara közreműködésével, Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében pályázatot hirdetett „Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért” címmel. Makó Város Önkormányzata a járásszékhely városok kategóriában „Közlekedésbiztonsági Díj” elismerésben részesült. A díjat Makó városa a közlekedési online konzultáció kezdeményezéséért és a térségi rádióban minden héten elhangzó, a helyi lakosságnak szóló rendőrségi tájékoztatásért, baleset-megelőzési tanácsadásért kapta.

Makó Város Önkormányzatának a díjjal járó nyereménye egy közlekedésbiztonsági program, melynek tartalma a következő:

  1. Helyi fórum, közlekedésbiztonság vagy ahhoz köthető területen dolgozó szakemberek, szervezetek, cilvilek bevonásával (helyzetkép, probléma feltárás, párbeszéd).
  2. Közlekedésbiztonsági nap (MINI KRESZ Ovisoknak, KRESZ sulisoknak, „Látni és látszani” szolgáltatások, moped vezetés vezetéstechnika oktatása szimulátorok segítségével, kerékpáros ügyességi pálya 8-18 éveseknek).
  3. Elemzés, ajánlás (közlekedésbiztonság és közlekedésre felkészítés helyzete a településen).