Meglepetésként érte Sebő Ottót, a Makói Kisállat Ambulancia állatorvosát, hogy május 4-én ő kapta az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány „Év Állatvédő Állatorvosa” díját. A makói doktor több mint 20 éve van a pályán és már az utánpótlás is érkezik: fia jelenleg állatorvosnak tanul az egyetemen.

Gajáta Fanni – Makó

Sebő Ottó 1989-ben végzett állatorvosként az egyetemen és azóta van jelen az állatok életében. A doktorhoz nemcsak Makóról érkeznek, hanem a környező települések mellett az ország minden pontjáról és a határon túlról – Ausztriából, Romániából és Szerbiából – is. Naponta közel 30-50 „pácienst” lát el a Makói Kisállat Ambulancia kollégáival.

– Az elmúlt években nagyon sok speciális esettel találkoztam, minden állatfajnál volt már érdekes műtét. Volt már itt a strucctól a kígyón át minden – mondta az állatorvos.

Május első hetében meglepetésként érte az „Év Állatvédő Állatorvosa” díj. Mint elmondta, ez egy országos elismerés és azoknak adják, akik együttműködnek állatvédő szervezetekkel. A makói állatorvos a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesülettel és a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvánnyal is rendszeres kapcsolatban áll.

– Épp a szegedi állatvédők voltak itt, ugyanis műtétre hoztak kutyákat. A beteg állatok mellett megjelentek azok az állatorvosok is, akik ezt a díjat alapították és ők adták át az elismerést a rendelőben – árulta el Sebő Ottó. – Nagy meglepetés volt számomra, mivel nem számítottam rá. Nem is szóltak, hogy jelöltek rá.

Jelenleg egy kutyája van, hozzátette: régebben több állata volt, de időhiány miatt ma már csak egy négylábú gazdája. A szakmában fia, Sebő Levente fogja követni, aki elsőéves hallgató az egyetemen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest